De Utrechtse Heuvelrug: bijzondere activiteiten en bezienswaardigheden

De Heuvelrug is een droom voor de wandelaar en sportieve/recreatieve fietser. De heuvels, bossen, uiterwaarden van de Nederrijn én de Betuwe liggen binnen handbereik. Er is zoveel te doen in National Park Utrechtse Heuvelrug en de omliggende dorpen en steden, dat wij zelf ook nog regelmatig worden verrast door een nieuwe ontdekking. Voor een geslaagd weekendje weg wil je een fijne mix van ontspanning, cultuur, inspanning en lekker eten en drinken. Wij hebben hieronder een selectie gemaakt van onze persoonlijke favorieten én die van onze gasten. Daarnaast verwijzen we naar verschillende deskundige websites die meer informatie hebben over bijvoorbeeld lokale evenementen, fiets- en wandelroutes.

Vraag gerust naar meer tips, wij helpen je graag met persoonlijke suggesties.

Voor een actuele agenda van evenementen op de Heuvelrug klik hier.

 
Henschotermeer FOTO: visueelamusement

Henschotermeer
FOTO: visueelamusement

Cultuur en ontspanning

 • Stedentrip Gezellig winkelen en lunchen in het historische stadje Wijk bij Duurstede, na een (fiets)tocht over een van de mooiste dijken van Nederland.

 • Recreatiegebied Het Henschotermeer is met z'n spierwitte zandstranden midden in de bossen onwerkelijk mooi. Rondom de recreatieplas kun je fietsen, hardlopen en wandelen over een verhard pad.

 • Openluchtzwembad Met afstand de meest idyllische plek om baantjes te trekken in de vroege morgen: het Bosbad in Leersum.

 • Wellness Sauna Beauty & Wellness de Heuvelrug is terug te vinden in de top 5 beste sauna's van Nederland. Deze gemoedelijke sauna ligt in Veenendaal op 10 minuten rijden van onze B&B.

Plantage willem III FOTO: Bert de Leeuw

Plantage willem III
FOTO: Bert de Leeuw

Sportief

 • Wandelen Onze aanraders: 1. Plantage Willem III waar je tussen de damherten, konikpaarden en koeien wandelt (3,5 km); 2. Het Leersumse Veld, een gebied van stuifzand en heide (6 of 3,5 km); 3. Rivieroeverreservaat De Blauwe Kamer, een paradijs voor vogelliefhebbers tussen Rhenen en Wageningen (3 km).

 • Fietsen Het is maar net waar je van houdt... Routes langs kastelen, door de natuur, door de Betuwe. Klik hier of hier voor de beste routes.

 • Wielrennen Naast de verplichte Amerongse Berg zijn er legio wielrentochten te rijden. Sander wielrent en helpt je graag een tocht naar wens samen te stellen.

 • Mountainbiken Ruim 100 km aan de beste mountainbike tracks van Nederland op loopafstand van de B&B.

't kalkoentje

't kalkoentje

Eten en drinken

 • Chic dineren bij restaurant 't Kalkoentje in Rhenen met uitzicht over de Nederrijn. Romantisch, kwalitatief en zonder al te veel poespas.

 • Chic lunchen in sterrenrestaurant Voltaire in Parc Broekhuizen in Leersum. Dit landgoed is onlangs volledig gerestaureerd en de moeite waard.

 • High tea & fietsen Theeschenkerij Eldorado aan de rand van Woudenburg is de ideale plek om bij te komen. Voor de appelrabarbertaart fiets je graag om!

 • Lunchen & wandelen Combineer een wandeling in reservaat de Blauwe Kamer met een lunch in panoramarestaurant De Blaauwe Kamer bij Rhenen.

Kijk vooral ook op de pagina over Amerongen voor restauranttips in het dorp zelf.